Tungt för Lövkvist, tyngd på Öster

Framgångar för Hannes Brinkborg i volleyboll, men tungt för Thomas Lövkvist i Tour de France. En del av helgens gotländska sport...

Cykel. I Tour de France avgjordes på söndagen den fjortonde etappen. Thomas Lövkvist slutade nästan 35 minuter efter etappsegraren på en 117:e plats och han ligger nu 85:a i sammandraget, 1 timma och 38 minuter efter.

Häst. VM i handikappdressyr avgjordes i Glouchestershire i England. Gotländskan Gabriella Löf hamnade individuellt på en 7:e plats och det svenska laget placerade sig som 8:a.

Volleyboll. Framgångarna fortsätter för gotlänningen Hannes Brinkborg som i par med Björn Berg nådde en fin femteplats vid World Tour-tävlingen i Marseille. Placeringen innebar ett tangerat svenskt rekord, men framför allt 360 mycket viktiga rankingpoäng inför kvalet till OS.

Tyngdlyftning. Gotland Open i tyngdlyftning genomfördes i lördags mitt på Östercentrum i Visby. Segrade på damsidan gjorde Matilda Samuelsson Jönköping AK med 75 kg i ryck och 96 kg i stöt. På andra plats kom gotländska Carita Hansson Visby AK, med 75 kg i stöt och 86 kg i ryck. Resultatet i stöt var svenskt junior- och ungdomsrekord. På herrsidan segrade Gunnar Löfdahl Allmänna SKpå totalt 325 kg före Börje Adland Norge på 283 kg. Trea blev Oskar Hansson Visby AK med 116 kg i ryck och 140 kg  i stöt.

Friidrott. Vid Gotlandsspelen i friidrott nådde Lilly Wizen Roma IF ett fint resultat på 300 m. Nytt svenskt rekord (damer 50) med tiden 46.99.

Folkrace. Sommarfestivalen har pågått i tre dagar vid Rosendahl. På herrsidan segrade Edward Nyström Kalmar MK och Therese Lennartsson Tomelilla MK vann damtävlingen. Bäste junior blev Mattias Havdelin Rosendahls MK.

SM i varpa invigdes under söndagen i Ronneby, hör våra sändningar därifrån varje dag 08.45 samt efter halvfemnyheterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".