Lövkvist 42:a i sista bergsetappen

I den sextonde etappen av cykeltävlingen Tour de France kom Thomas Lövkvist i mål på en 42:a plats. Etappen var den sista bergsetappen. Sammanlagt ligger Lövkvist på en 71:a plats, drygt två timmar efter täten.

Den segertippade danske cyklisten Michael Rasmussen sparkades på onsdagen från sitt stall Rabobank, och utesluts därmed från vidare tävling i Tour de France.

Orsaken är att Rasmussen anklagas för att ljugit om var han befann sig när han uteblev från ett dopningtest i juni. Rasmussen hade fått tid på sig till och med igår, onsdag, att förklara var han befunnit sig vid dopningtestet, men då han inte kom med en godtagbar förklaring såg stallet ingen annan utväg än att sparka honom.

Rasmussen vann onsdagens 16:e etapp i Tour de France och ledde även sammandraget med över tre minuter. Efter Rasmussens avpolettering leder spanjoren Alberto Contador, med två minuter till godo till australiensaren Cadel Evans.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista