Krog vill servera sprit senare

Restaurang Munkkällaren på Stora torget i Visby överklagar ett tidigare beslut och vill ha tillstånd att servera alkohol fram till klockan tre på natten.

Det här gäller under de tider på året då krogen har många gäster, alltså under den intensiva turistsäsongen och på lördagar vintertid. Idag är det serveringsstopp klockan två, en timme tidigare än de vill. 

Munkkällarens ägare Lennart Rosenlund påpekar i sitt överklagande till länsrätten att samtliga ljudmätningar det senaste tio åren visar att det inte finns några ljudstörningar från restaurangen, att grannarna inte framfört några klagomål om för högt ljud och att Munkkällarens personal bedriver en ansvarsfull alkoholservering.

Som ett ytterligare skäl till att förlänga serveringstiden till klockan tre på natten anger Rosenlund att det kan vara ett sätt att komma tillrätta med de efterfester som nu förekommer i innerstadens lägenheter och trädgårdar samt de illegala klubbar som är på gång att etablera sig i Visby.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista