Etanolfabrik fortfarande intressant

Trots att planerna på etanolfabriker lagts ned i både Kalmar och Mönsterås så arbetar de gotländska betodlarna vidare med planeringen av en etanolfabrik på ön.

Som vi berättat tidigare kommer det inte att byggas någon etanolfabrik i vare sig i Kalmar eller i Mönsterås. Orsaken är fallande priser på etanol och stigande priser på spannmål. Men det beslutet påverkar inte planeringen av en Etanolfabrik på Gotland.

Ordförande för föreningen Gotlands betodlare Svante Runfeldt sitter med i gruppen som utreder omställningen av betodling och en eventuell etanolfabrik på Gotland, och han säger att det fortfarande är intressant med en etanolfabrik på Gotland - om allt klaffar.

– Vi har inte gett upp, men självklart är det så att om vi kommer fram till att det inte finns någon lönsamhet så blir det inget bygge, säger Svante Runfeldt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista