Misstänkt för medicinstöld uppsagd

Det finns nu en person misstänkt för medicinstölden från lasarettets kvinnoklinik. Den personen har redan blivit uppsagd - på grund av bristande kunskaper.

I slutet av juli upptäcktes att det fattades ampuller av ett smärtstillande, narkotikaklassat läkemedel. Brottet rubriceras som narkotikabrott och stöld. Och polisens utredning går i riktning mot en tillfälligt anställd på lasarettet.

Medicinen försvann ur ett låst skåp på kvinnoavdelningen på lasarettet - ett skåp som det bara finns sex nycklar till. Eftersom det saknas spår efter inbrott riktades alltså misstankarna mot någon med tillgång till nycklar.

Tjuven misstänks också ha tagit listan där personalen skriver vilken medicin som tagits ur skåpet. Och eftersom listan saknas går det inte att säga hur mycket som stulits.

En person har förhörts och polisen har ghort husrannsakan i sökandet efter den stulna medicinen, men kriminalchef Magnus Frank vill inte berätta ved som kommit fram.

Chefläkaren Ingrid Taylor, säger till Radio Gotland att den tillfälligt anställde, som är misstänkt för medicinstölden, redan fått sluta. Men det berodde på att den personen hade för dåliga kunskaper för att klara av sitt jobb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista