Det fattas förskolor i Västerhejde

Förskolorna i Västerhejde kan inte ta emot alla barn. Det är ett problem som funnits länge, men nu har det förvärrats eftersom dagbarnvårdarna försvinner i höst. Många barn hänvisas därför till Visby.

Västerhejde och Vibble har med sin stora nybyggnation blivit ett eftertraktat område för barnfamiljer. Men problemet är att de två förskolorna inte räcker till alla barn.

De senaste två åren har ett femtiotal barn därför hänvisats till Visby. Och många av dem står på kö för att byta till Vibble. När de två dagbarnvårdare som har funnits dessutom tvingades sluta i höst så har det varit extra svårt att få förskoleplats i Västerhejde.

Kommunen har tidigare haft planer på att bygga en ny förskola vid Vibble gård. Men det hela las på is när den privata uteförskolan i Visby visade intresse för samma område. Deras bygglov har dock överklagats och därför flyttar uteförskolan istället in i tillfälliga lokaler vid Kungsladugården i södra Visby. En handfull av föräldrarna i Västerhejde har satt sina barn uteförskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".