Undersökning av Östersjöns botten

Den folkpartistiske riksdagsledamoten Carl B Hamilton vill veta vad regeringen har för inställning till den ryska marinens undersökningar av Östersjöns botten.

Enligt Carl B Hamilton finns uppgifter i rysk press om att Östersjöns botten undersökts inför den planerade gasledningen.

- Det är olustigt att vi får reda på det via en artikel i den ryska tidningen Röda Stjärnan, tycker riksdagsledamoten Carl B Hamilton, som vill att den svenske försvarsministern Mikael Odenberg agerar.

Undersökningen har tydligen gjorts på uppdrag av företaget Nordstream och enligt den ryske marichefen i tidningsarikeln, har de hittat fyra torped-båtar, några historiska vrak och en mängd andra föremål.

-Det är viktigt att veta vad som hittats och var, säger Hamilton, som anser att det är märkligt och politiskt oacceptabelt att det inte har funnits någon information till allmänheten på Gotland och andra strandstater runt Östersjön.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".