Bysarna vill vara kvar på Galgberget

Gotländska speedwayklubben Bysarna begär än en gång att få ha kvar banan på Galgberget i Visby längre tid än vad kommunen bestämt.

Speedwayverksamheten på Galgberget skall egentligen avslutas i och med september månads utgång i år. 

Men Bysarna vill, enligt senaste vädjan till kommunen, vara kvar till och med vårsäsongen 2009, eller tills inflyttning sker i det nya bostadsområdet som ska byggas.

”Det skulle vara förödande om vi inte har tillgång till banan på Galgberget tills dess den nya anläggningen står klar”, skriver Bysarna till kommunen, länsstyrelsen och Gotlandshem.

Den nya speedwayanläggningen kommer, enligt det huvudspår som just nu gäller, att ligga i Traume intill Visby AIK:s fotbollsplaner. Men den banan beräknas inte stå klar förrän i maj 2009.

Bysarna poängterar att man inte på något sätt vill stoppa bostadsbyggandet på Galgberget, men anser att speedwayn kan få vara kvar till dess att de första hyresgästerna flyttar in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista