En del av Göransgården i Visby

Fördubbling av hotellrummen i Visby

Antalet hotellrum i Visby ökar mycket snabbt och kan komma att fördubblas på bara ett par år, enligt hotellägaren Magnus Wiman. Han måste revidera planerna för ombyggnad av Göransgården i Visby till fyrstjärnigt hotell.

Magnus Wiman har väntat på att få bygga om äldreboendet Göransgården till hotell i över tre år, men nu måste den planerna göras om till följd av den snabba ökningen av antalet hotellrum.

Hittills har behovet av hotellrum varit mycket stort i Visby, inte minst med tanke på alla kongresser som det nya Wisby Strand väntas medföra. Men situationen håller nu snabbt på att förändras.

- Kongresshallen i all ära, men den räcker inte till för att föda alla hotellrum som kommer att vara i Visby om några år, säger hotellägaren Magnus Wiman, som befarar att det kan bli en överetablering inom hotellbranschen om några år.

Enligt planerna skulle den vackert belägna Göransgården, alldeles utanför Visby ringmur, byggas om till fyrstjärnigt hotell med 90 rum till en kostnad av ett hundra miljoner kronor.

Men eftersom konkurrensen på hotellmarknaden väntas bli hårdare måste han nu göra om de ekonomiska kalkylerna och räknar inte med att Göransgården ska gå med vinst på flera år efter ombyggnaden.

Reporter:
tommy.lundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista