Nej till fyra fartyg i gotlandstrafiken

Statliga Rikstrafiken har inte råd med extraturer mellan Visby och Nynäshamn med snabbfärjan HSC Gotlandia nästa sommar.
Enligt Destination Gotland finns det behov av förstärkning av Nynäshamnslinjen under juli.

Destination Gotland vill sätta in den lilla snabbfärjan HSC Gotlandia på 14 extraturer till Nynäshamn under juli månad nästa sommar.

Men Rikstrafiken har ont om pengar och styrelsen har tidigare sagt nej till ett fjärde fartyg i trafiken till och från Gotland, som beräknas kosta drygt 400 miljoner för staten nästa år.

Men om Destination Gotland vill köra de 14 extra turerna till Nynäshamn utan ersättning från Rikstrafiken, eller flytta turer inom den avtalade trafiken, så är Rikstrafiken beredd att diskutera en sådan lösning i positiv anda, svarar generaldirektör Staffan Widlert på Rikstrafiken.

Destination Gotlands marknadschef Per-Erling Evensen säger att det finns behov av förstärkning på Nynäshamnslinjen under juli månad.
Men Destination Gotland planerar också att fortsätta Ölandstrafiken med snabbfärjan HSC Gotlandia även nästa sommar. Den gångna sommaren reste 36 000 passagerare med snabbfärjan mellan Öland och Gotland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista