Visbykrog får ja till längre öppettid

För första gången efter valet säger öns kommunpolitiker ja till en krog att ha öppet till klockan tre på natten. Restaurangen Munkkällaren i Visby ska få ha förlängd öppettid, tycker en enig miljö- och hälsoskyddsnämnd.

Folkpartiets Mats-Ola Rödén, som är ordförande för miljö- och hälsoskyddsnämnden, tror att förlängd öppettid kommer att leda till att alla inte går hem samtidigt, att efterfesterna blir färre och att folk är mer nöjda med sitt krogbesök när de går hem halv fyra på natten.

Att miljö- och hälsoskyddsnämnden var enig är överraskande eftersom den röd-gröna sidan innan valet förra året var emot förlängt öppethållande medan de borgerliga sa att de ville ha det.

Ägaren till Munkkällaren Lennart Rosenlund vill att krogen under ett års tid på försök ska få ha öppet till klockan tre dels alla lördagar under vinterhalvåret, dels onsdag till lördag under juni, juli, augusti och dels alla dagar i veckan under veckorna 28 till 31.

Det har gått sex år sedan det senast hölls försök med förlängd öppettid. Då fick fyra restauranger ha öppet till fyra på morgonen, men försöket avbröts i förtid efter omfattande klagomål på buller, skrik, skrän och kissande. Men nu tycker Mats-Ola Rödén att förutsättningarna är annorlunda eftersom kommunen förbättrat sina rutiner kring bullermätningar, men också ungdomsgruppen har blivit mer effektiv.

Slutligt beslut om Munkkällaren ska få ha öppet till tre på natten ska tas av kommunalrådet Lena Celion inom kort.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista