Månag synpunkter på miljöprogrammet

Det kommer kritik mot förslaget till ”Miljöprogram för Ekokommun Gotland”, som ska innehålla förslag på vad som måste göras för att Gotland ska kunna bli ett ekologiskt hållbart samhälle 2025.

Ledningen för Almi företagspartner undrar hur det kan dröja nästan tjugo år för Gotland att bli ekologiskt hållbart, om kommunen redan kommit så långt som det sägs. Näringslivets betydelse borde ges större utrymme och framhållas bättre och många begrepp i miljöprogrammet är för allmänt hållna och är inte konkreta.

Även Högskolan på Gotland har synpunkter på miljöprogrammet. Det borde märkas mer att Gotland är en ekokommun, anser högskolan som vill att kommunens invånare borde få regelbunden information om hur miljöarbetet fortskrider och på andra sätt än bara via internet. I en årlig broschyr skulle kommunen också kunna berätta om miljöarbetet i olika socknar och i olika delar av kommunens verksamheter anser högskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista