Två häktade för taxirånet

De två yngre män, 19 och 22 år gamla, som misstänks för rånet mot en taxichafför i Klintehamn tidigare i veckan häktades i dag vid Gotlands tingsrätt.

Båda nerkar till brotten och skyller på varandra. Åtal ska vara väckt inom två veckor.

De två yngre männen hade varit på krogen i Visby och druckit en del akohol. Vid stängningsdags beställde de taxi i faskt namn för att åka till Klintehamn.

Taxichauffören ifrågasatte om de hade råd med resan som beräknades kosta 600 kronor. De ska då ha visat sina kontokort för chauffören.

Så långt stämmer bådas versioner om vad som hände natten den 20 september i år. Därefter går historierna isär.

En av dem klev ur bilen medan den andre höll en kniv mot chafförens ansikte och bad om pengar. Han fick då 400 kronor. Sen sprang männen åt var sitt håll.

När 19-åringen kom hem till berättade han för sin mamma att han råntat en taxi och viftade också med några sedlar. Senare kom polisen och 19-årignen gick då ut och erkände att han rånat taxin.

I dag ändrade han sin berättelse och sa att det inte var han utan 22-åringen som rånat chauffören.

22-åringen nekar också till brottet och skyller på 19-åringen. Båda berättar också att de gripits av panik efter rånet.

Åklagaren får nu två veckor på sig att fortsätta utreda vad som hände. I väntan på det kommer både 19-åringen och 22-åringen att få tillbringa i häktet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista