Risk för buller från ny speedwaybana

En eventuell ny speedwaybanan vid Traume i Follingbo kommer att innebära buller som kan bli störande för de boende i området och för dem som idkar friluftsliv i skogarna runt om.
Det konstateras i den riskanalys som nu är klar.

Närmaste hus med fast boende ligger dock så långt bort som cirka 750 meter, men AIK:s fotbollsplaner och vandrarhem ligger betydligt närmare och här påpekas i riskanalysen att de båda idrottsklubbarnas verksamheter skall samordnas så att man inte störs av varandra.

För att minimera bullret från speedwayn föreslås vallar och bullerplank och även att en läktare är en effektiv bullerbekämpande åtgärd.

En speedwaybana vid Traume innebär också ökad biltrafik och genom att anlägga en egen väg in till banan minimerar man störningarna och riskerna för de boende vid Traume, lekande barn eller ridande längs Traumevägen, står det att läsa i den riskanalys som nu alltså tagits fram.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista