Mp överklagar beslut om Slite hamn

Miljöpartiet överklagar tekniska nämndens beslut att låta företaget Nordstream rusta upp och använda hamnen i Slite under tre år, för att bygga den rysk-tyska gasledningen till havs.

Beslutet är så viktigt att kommunfulllmäktige - inte tekniska nämnden - borde fatta det, anser Stefaan De Maecker, ordförande för miljöpartiet på Gotland.

Miljöpartiet tycker också att kopplingen mellan byggandet av kajen och byggandet av den rysk-tyska gasledningen är given och att det är ännu ett skäl till att kommunfullmäktige borde beslutat i frågan.

Partiet hänvisar till ett fullmäktigebeslut i våras, en avsiktsförklaring mellan kommunen och kustbevakningen om investeringar i den så kallade Krokiga kajen i Slite. Då handlade det om investeringar på 25 miljoner kronor. Nu ska Nordstream satsa 70 miljoner kronor på att rusta upp Apotekskajen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista