Forsagården blir lägenheter

Det före detta äldreboendet Forsagården i Lärbro kan komma att byggas om till lägenheter. Tekniska förvaltningen har tagit fram ett köpekontrakt, som ska godkännas av tekniska nämnden och kommunstyrelsen, om att sälja Forsagården för 2,2 miljoner kronor till bolaget Nordic Connection, med säte i Saltsjöbaden.

Bolagets ägare Jan Jevring säger att han vill bygga 12-15 lägenheter i fastigheten, men också hyra ut lokaler till butiker eller föreningar.

Jevring säger till Radio Gotland att han tycker att Forsagården är intressant eftersom det har ett centralt läge med möjlighet till bra boende, samtidigt som det är stor efterfrågan på bostäder i Lärbro.

När kommunstyrelsen godkänt köpet tänker Jan Jevring kalla till möte med lärbroborna för att diskutera framtiden för Forsagården.

Frågan om vad som ska hända med Forsagården i Lärbro har varit en turbulent historia sedan äldreboendet stängdes för snart tre år sedan.

Huvudmannen bakom ett företag som hade verksamhet i fastigheten misstänktes för grovt skattebrott och bokföringsbrott och ett annat företag drog sig ur sedan det visat sig att de inte klarade finansieringen.

Det har också funnits önskemål om att kommunen ska behålla huset och låta föreningar, näringslivet och institutioner hyra lokalerna. Men kommunen beslutade att sälja Forsagården eftersom de ansåg att en upprustning av huset skulle bli för dyr.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista