Bouleklubb vill ha inomhushall

Bouleklubben i Visby vill ha en permantet hall för boulsepel innomus under vinterhalvåret. Klubben har flera gånger kontaktat kommunen men har inte fått något tillfredsställande svar.

Boule har blivit en växande pensionärssport. På A7 området i Visby finns ett tjugotal utomhusbanor som snart får lämna plats för bostäder. Vid årsskiftet blev föreningarna av med den inomhushall där man kunnat spela och nu har Bengt Karlsson lämnat in namnlistor från oroliga boulespelare som vill ha en permanent boulehall.

Bouleklubben har av kommunen hänvisats till ett kallt stridsvagnsgarage vid P 18 med 1-års kontrakt. Men klubben vill ha en egen lokal som de kan göra i ordning och hyra under en längre tid.

Enligt Hasse Rosengren vid Gotlands Idrottsförbund kan kommunen inte ge klubben något längre hyreskontrakt eftersom hela P18-området håller på att planläggas och först när den planen är klar vat man vad som kommer att hända med förrådet i framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista