Gudrun Gottberg bor vid Strandgatan i Visby

Blir Gudruns lägenhet bostadsrätt?

Som vi tidigare har berättat i Gotlandsnytt kan Gotlandshem tänka sig att sälja ut hyresfastigheter i innerstan som bostadsrätter.

Ett av husen är Strandvägen 10 i Almedalen där Gudrun Gottberg bor. Hon är 80 år och har inte gått med bostadsrättsföreningen.

Hon säger sig inte minnas varför hon inte gått med, men anser att hon är för gammal nu. De som är med i bostadsrättsföreningen är i åldern 40 till 50-år. De vill inte uttala sig just nu, men Lisa Admund som är med säger att de bildade föreningen efter regeringens prat om privatiseringar, för att vara beredda och kunna köpa om de får.

På måndag ska de prata om hur de ska gå vidare, tillsammans med de två som inte är med i bostadsrättsföreningen. Men om det här dykt för sju år sen när Gudrun Gottberg sålde sitt hus och flyttade till lägenheten hade hon inte tvekat, eftersom hon trivs så bra i lägenheten. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista