Bergman-helg på filminstitutet

Under lördagen och söndagen blir det Ingmar Bergman för hela slanten på Svenska Filminstitutet. Det blir bland annat filmvisningar och seminarier.

Kerstin Kalström, från föreningen Fårö Framtid, kommer att vara med på evenemanget för att som Fåröbo introducera filmen Fårödokument från 1969.

Förutom filmer och seminarier blir det också utställningar av bland annat material från Bergmans privata arkiv och kläder som bars i filmen Fanny och Alexander.

Evenemanget hålls på Filmhuset i Stockholm och invigs av kulturministern Lena Adelsohn-Liljeroth (m). Den gotländska kommunledningen väntar på att få uppvakta henne för att få till stånd ett Bergmancenter på Fårö.

Kerstin Kalström säger att konkurrensen är hård om att få göra ett Bergmancenter, men att de har fått stöd till sitt projekt av Bergmans egna barn. Under Bergmandagarna kommer hon inte ta upp frågan om Bergmancenter på Fårö med kulturministern, men hon ska göra reklam för Bergmanveckan.

Tvådagarsevenemanget ”Länge leve Bergman!” arrangeras av Svenska Filminstitutet i samarbete med bland andra regeringskansliet, Stiftelsen Ingmar Bergman och Sveriges Television.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".