Bergman blir frimärke 2008

Posten ger ut två frimärken till minne av Ingmar Bergman i januari 2008. Motiven är när han regisserar filmen Fanny och Alexander och ett porträtt.

Det ena frimärket visar Ingmar Bergman en dag på jobbet under inspelningen av en scen från julmiddagen i filmen Fanny och Alexander. Frimärket görs från ett foto taget av filmaren och fåröbon Arne Carlsson.

På förlagan syns också Erland Josephson som spelar antikhandlaren och bankiren Isak Jacobi, en av personerna i kretsen kring Fanny och Alexanders familj. Erland Josephson var en av Ingmar Bergmans äldsta vänner och medverkade i en rad av hans filmer.

Det andra frimärket visar ett porträtt från ett foto taget 1998. Nästa år skulle Ingmar Bergman ha fyllt 90 år och Posten planerade en frimärksutgåva för att uppmärksamma hans enastående filmkonst. Nu blir det istället två minnesfrimärken som ges ut den 24 januari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".