Gun Westholm, Mia Grönkvist-Olsson och Lars Samuelsson på Kulturtinget.

Kulturting diskuterade kulturens villkor

Vad är kultur och vilka ska satsa pengar? Det var många frågor som dök upp under årets Kulturting som hölls i kongresshallen i Visby med över hundratal deltagare.

En av dem som var speciellt inbjuden var Keith Wijkander, huvudsekreterare för den statliga kulturutredningen. Han sa att kulturens frihet värnas bäst om den stöds av så många som möjligt.

Det betyder att det ska finnas ett starka statliga kultursatsningar, men det räcker inte utan det behövs mer pengar från landsting och kommuner men också enskilda sponsorer.

Kulturen måste göras intressant och det handlar om marknadsföring för att nå dem som är intresserade och att hitta sina målgrupper , säger Gun Westholm vid Gotlands Fornsal.

Geab sponsrar en hel del evenemang där varumärket kan synas och där man kan ge något till kunder och anställda, säger Lars Samuelsson, vd. vid Gotlands Energiverk.

Reporter:
ulrika.uusitalo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".