Kronofogden gör fler utmätningar

Staten har fordringar på sammanlagt 155 miljoner kronor på de drygt 4 000 gotlänningar som finns i kronofogdens register.
En mindre del - omkring 400 - gäller företag som har betalningsanmärkningar. Resten är vanliga privatpersoner som haft problem och kommit efter med sin räkningar, visar statistik som sektionschefen Britt-Marie Olsson vid kronofogdemyndigheten i Visby har tagit fram. Antalet gotlänningar i kronofogdens register har annars sjunkit sedan slutet av 80-talet då det var uppe i närmare 5 000. En annan tendens på Gotland är att antalet utmätningar ökat. En orsak till det, kan vara att folk har mer av värde hemma, men också att fastighetspriserna stigit. Vad som skiljer kronofogdemyndigheten på Gotland från fastlandet är också att fler kommer in till myndigheten för att prata om sin ekonomiska situation.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".