Visionen som ska skapa jobb

Gotlands kommun har nu presenterat den vision som ska gälla för att skapa fler arbetstillfällen efter nedskärningen inom försvaret.
Kommunen har tidigare fått kritik från regeringens omställningssamordnare för Gotland, Lars Jeding, som menar att Gotlands vision har varit alltför diffus och inte varit förankrad i näringslivet. Den nya visionen som nu tagits fram lyder: ''Gotland är 2015 en internationellt erkänd region för utveckling och produktion inom de gotländska profilområdena, som kännetecknas av exklusivitet och hög kompetens.'' Totalt har regeringen utlovat att satsa 300 miljoner kr på de orter som drabbades av försvarsnedläggningarna och det är kommunernas olika visionsarbete som ligger till grund för hur pengarna ska fördelas. Senast den 12 oktober ska Gotland presentera det konkreta visionsarbetet till regeringens omställningsgrupp.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista