Värnpliktiga vid P18 erbjuds c-körkort

Nu ändrar sig P18 och erbjuder 100 värnpliktiga fordonsförare c-körkort, trots att de värnpliktiga fått nej först. Regementet drog till en början bort löftet om körkort eftersom förutsättningarna för utbildningen ändrats under året.
Men nu lovar överstelöjtnant Karl Engelbrektsson, som är chef för värnpliktsutbildningen att de värnplikitga kommer att erbjudas uppkörning för c-körkort - men först efter det att de värnpliktiga muckat i april, skriver tidningen Värnpliktsnytt. Dessutom kommer ett sextiotal plutonsbefäl erbjudas en ledarskapskurs, en utbildning som är mycket meriterande i arbetslivet efter muck. Båda utbildningarna kommer att kosta mellan 600 000 och 900 000 kronor. - Det enda hindret är att reda ut de oklarheter som gäller försäkringsskydd för de värnpliktiga, säger Karl Engelbrektsson till tidningen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".