Första riktiga isvintern på 15 år

Den bistra kylan gör att Sverige är på väg att frysa inne. Inte på mycket länge har isarna lagt sig så tidigt. SMHI betecknar redan årets vinter som den första riktiga isvintern sedan mitten på 1980-talet. Inom ett par dagar väntas isen lägga sig utmed Östersjöns kust, skriver TT.
Här på Gotland är Fårösund igenfruset, men färjan går som vanligt. Det är fortfarande öppet hav, eftersom, enligt SMHI, yttemperaturen ligger på en eller två plusgrader. Gotland har hittills klarat sig undan flera av de problem som kylan fört med sig på fastlandet, med bland annat vattenproblem. Men SOS Alarm på Gotland har däremot inte fått in några anmälningar om att ledningar skulle ha fryst sönder och sprungit läck. Däremot har det under trettonhelgen varit flera trafikolyckor när bilar glidit av vägarna i halkan, dock utan allvarligare personskador.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".