Lönsamt Hemse-företag växer

Företaget Väg- och Byggnadsgrus i Hemse har utsetts till årets Gasellföretag på Gotland av tidningen Dagens Industri. Det är andra året i rad de får utmärkelsen.

Företaget får utmärkelsen för att de är det företag som vuxit snabbast på ön och skapat jobb samtidigt som företaget gått med vinst. De senaste tre åren har företaget skapat sju nya jobb, idag är de 13 anställda och företaget omsätter 13 miljoner kronor.

Företaget drivs av Stefan och Lotta Lindby, och de tycker att att det borde finnas en försäkringar så att de som arbetsgivare inte tvingas betala om en anställd skadar sig på fritiden och inte kan jobba.

Tidigare har Rindi energi och Gotlandsägg utsetts till årets gasellföretag på ön. I hela landet finns nu 1 088 gasellföretag, jämfört med 778 i fjol. I år har de företagen tillsammans skapat 20 400 jobb de senaste tre åren.

Utmärkande för de här företagen är att de växer snabbt samtidigt som de är lönsamma. På Gotland är det bara Väg- och Byggnadsgrus i Hemse som uppfyller de kraven i år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista