Intresse finns för Stånga-mejeriet

En seriös intressent finns för att ta över Stånga-mejeriet, som lägger ner själva mejeriverksamheten om ett år. Men än ligger mycket i sin linda.
Egentligen skulle parterna ha mötts före jul, men mötet ställdes in eftersom alla inblandade inte kunde komma. De med kännedom om den eventuella affären är väldigt förtegna, men det handlar om en etablerad produkt, där köparna av Stångamejeriet anses som väldigt seriösa. Det som lockar med Gotland och Stånga är personalen - att den är livsmedelskunnig. Men vad det handlar om för produkt vill ingen säga, inte heller hur många anställda som skulle kunna beröras. För Arlas del brådskar det inte än. Företaget fortsätter med sin verksamhet i Stångamejeriet fram till sista december i år. Något strömhopp av anställda har det inte blivit. Än har bara en anställd sagt upp sej och lämnat företaget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".