Inga tekniska spärrar för Internet

Skolan vill inte ha några tekniska spärrar för elever som vill kunna surfa in på vilken Internetsida som helst. Idag har skoleleverna möjlighet att komma in på alla sajter, och den öppenheten ska finnas kvar. Det tycker IT-pedagogen Tomas Mehler som jobbar på Solbergaskolan i Visby.
En utredning inom kommunen diskuterar om man ska sätta spärrar för en del sajter. Örjan Scheller är IT-strateg på kommunens ledningskontor. Han tycker att det borde finnas spärrar på skolornas datorer, så att inte eleverna kan surfa hur som helst. Men på Barn- och utbildningsförvaltningen är man tveksam till tanken på filter och andra hinder. Gymnasiechefen Alf Nilsson säger till Radio Gotland att ytterst ligger ansvaret på varje enskild lärare och det är bättre om de tar upp och diskuterar internet med eleverna, så att de kan hantera internet när de lämnar gymnasiet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".