Juridik populäraste kursen vid högskolan

Antalet förstahandsansökningar till kurserna vid Högskolan på Gotland vårterminen 2008 ökat kraftigt jämfört med vårterminen 2007, från 700 i våras till drygt 850.

Den populäraste kursen vid Högskolan på Gotland vårterminen 2008 är en distanskurs som lär ut juridik. Den juridiska översiktskursen har lockat 275 sökande, varav 92 som sökt den i första hand. Andra populära kurser vid Högskolan på Gotland handlar om ledarskap samt entreprenörskap och företagande inom turism. Alla tre är distansutbildningar.

Men de flesta kurser får inte alls så många ansökningar. Det är några få utbildningar som lockar många - många utbildningar lockar få. Av alla 112 kurser som fanns med i kurskatalogen för i vår fick bara 26 fler än tio förstahandsansökningar. Fast Petra Lindberg, som är informationsansvarig på högskolan, tycker att det är för tidigt att tala om vilka kurser som eventuellt ställs in, eftersom man kan anmäla sig i efterhand.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".