Lantmäteriet funderar på att flytta

Lantmäteriet på Gotland kan komma att flytta, när arkivet flyttats till fastlandet om ett par år. En flytt till P 18-området  skulle bland annat ge samordningsvinster och en bättre arbetsmiljö för personalen.

Länslantmätaren Susanna Collin säger att när lantmäteriets arkiv digitaliseras och flyttas till fastlandet kommer de inte att behöva lika stora lokaler längre . Det finns lösa diskussioner på att flytta från det vita huset vid Artillerigatan till Visborgsområdet och gamla P18.

Fördelarna med Visborg är dels att de kan finnas i närheten av tekniska förvaltningen och stadsarkitektkontoret som flyttar dit 2009, dels att Lantmäteriets personal kan få en bättre arbetsmiljö.

Samtidigt skulle tingsrätten och länsrätten kunna få deras lokaler, säger Susanna Collin som understryker att planerna är på ett mycket tidigt stadium.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".