Trettioårig bensindunk stoppad

Tävlingsledningen för Gotland Grand National borde bli bättre på att informera om reglerna för hur mycket och hur gamla bensinreservdunkar man får ta ombord på båten. Det tycker Kustbevakningen som kontrollerat enduroförarna som är på väg till Gotland.

Inför tävlingen har kustbevakningen haft farligt godskontroller av de som tagit båten till Gotland. Av säkerhetsskäl har vid varje avgång två till tre lastpallar med reservdunkar fått åka på däck istället. Reglerna säger att det bara får finnas 10 liter bensin i reservdunk per fordon.

Sextio dunkar fick överhuvudtaget inte åka med eftersom de läckte eller var alldeles för gamla. En reservdunk får vara högst fem år gammal - den äldsta bensindunk som nu stoppades var från 1977.

Bosse Johansson på Kustbevakningen i Stockholm är besviken på att tävlingsledningen för GGN inte informerar mer om det här, - eftersom de arbetat med kontrollerna i flera år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".