EU-miljoner ska ge ökad kompetens

Omkring 600 miljoner kronor ska få fler i arbete och öka kompetensen hos personal och chefer på Gotland, Öland och i Småland.

Europeiska Socialfonden, ESF-rådet, runt om i Sverige har under 2007-2013 pengar som företag, myndigheter, organisationer och kommuner har möjlighet att söka. I den här regionen, Småland och Öarna, finns det prelimenärt omkring 600 miljoner att ta del av.

Det ena område pengarna ska gå till är att öka kompetensen av personal och chefer. Det kan handla om allt från att en lärare får en extra kurs i pedagogik eller att ett företag lär sina anställda en ny maskin för att kunna klara av den ökande konkurrensen.

Den andra området är att stärka kompetensen hos de som har svårt att komma in på arbetsamarknaden, framförallt ungdomar. Men också till långtidssjukskrivna som behöver förnya sin kunskap för att få ett jobb igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".