Mats Nilsson överlägsen i GGN

Det blev en femte seger i endurotävlingen Gotland Grand National för Mats ”Lappen” Nilsson, SMK Dala. Mats Nilsson vann GGN överlägset och fick defilera in i mål efter fjorton mils körning på Tofta skjutfält. Han var den enda som fick köra ett sjunde varv.

– Det var bara att köra så mycket jag orkade, hela tiden. Jag var lite trött på sista varvet men det har gått bra, säger Mats Nilsson efter segern.

Mats Nilsson har vunnit GGN 1997, 2002, 2004, 2006 och nu även 2007. Eftersom han vann för femte gången får han nu vandringspriset.

Tvåa kom sjufaldiga endurovärldsmästaren Anders Eriksson, Tibro.
Trea blev Carl Johan Bjerkert, Vimmerby.

Belgaren Stefan Everts, som blivit världsmästare i motocross tio gånger, ledde men tappade och slutade till slut fjortonde i seniorelitklassen efter att ha haft problem med kylaren.

Bästa gotlänning sammanlagt var juniorföraren Mats Åkerblom som kom tolva totalt. Bästa gotlänningar i seniorklassen var Björn Åkerblom på elfte plats och Thomas Pettersson trettonde.

I årets Gotland Grand National kom 2 181 förare till start, 2 109 fullföljde loppet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".