Sjunken fiskebåt med två man

Fiskebåten Drott från Klintehamn med två man ombord antas ha gått till botten. Det säger sjöräddningsledare Magnus Gustafsson på sjöräddningscentralen
Klockan halv nio i morse hittades en oanvänd livflotte vid stranden i Eksta. Senare under dagen hittades en lastrumslucka som också antas komma från Drott. Utsläpp två sjömil väst-sydväst om Stora Karlsö tyder på att Drott ligger där och läcker disel, enligt sjöräddningen. Men sökandet efter Drott fortsätter under söndagen med tre båtar, en helikopter och kustbevakningensflyg så länge det är ljust. Besättningen på fiskebåten hade telefonkontakt med en person vid 13-tiden på lördagen. Men när båten inte var inne vid halvnio tiden på kvällen kontaktade en anhörig sjöräddningscentralen. Under natten pågick ett intensivt spaningspådrag, men utan större resultat. Fiskebåten kan eventuellt ha blivit nedisad i det hårda vädret.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".