Friskvård i kommunen dröjer

Alla anställda i Gotlands kommun ska erbjudas regelbunden fysisk aktivitet under arbetstid, enligt ett beslut av kommunen i februari. Men trots det har ännu inget gjorts för att genomföra beslutet.
Friskvården ska förebygga ohälsa bland anställda i kommunen och vara ett sätt att förbättra arbetsmiljön, eftersom långa arbetspass, pendelavstånd och småbarn gör att många inte hinner motionera på sin lediga tid. Men trots beslutet i februari har ännu inget hänt. Enligt personalchefen Seija Gottleben finns det för närvarande ingen som kan bli projektledare och utarbeta riktlinjer för friskvården. Andra uppgifter i kommunen har bedömts vara högre prioriterade, vilket får vänsterpartisten Carina Lindberg att ''gå i taket'' av indignation. Hon komer att lämna en interpellation i kommunfullmäktige och ifrågasätta varför kommunledningskontoret sätter sig över fullmäktiges beslut.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista