Uniguide blir hälsodiplomerat

Teletjänsteföretaget Uniguide i Bursvik blir det första gotländska företaget som hälsodiplomeras. Det är Folkhälsoinstitutet som utarbetat diplomeringen i kampanjen "Sätt Sverige i rörelse".
Hälsodiplomeringen ges till företag som satsar på bra arbetsmiljö och friskvård. Redan samma höst företaget startade så tog Birgitta Nordling på Unigudie initiativet att förbättra hälsan för de anställda. Och i det arbetet ingår bland annat att ha speciell policy och budget för hälsa. Företaget har också bestämt att ha hälsoundersökningar en gång om året och konditionstest två gånger om året. Friskvårdsdagar anordnas och dagligen hålls pausgympa och snart ska man få ett gympaprogram i datorn som går igång med jämna mellanrum under dagen. Personalen ska också snart utbildas i massage. De som motionerar har också chans att vinna priser. Målet med friskvårdsatsningen är att öka konditionen bland de anställda och öka hälsomedvetandet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".