Tålamodskrävande sökande efter fiskebåt

Det kan ta tid att hitta fiskebåten Drott från Klintehamn som tros ha sjunkit utanför Stora Karlsö. Ubåtsräddningsfartyget Belos söker av havsbottnen med sonar - som är en slags undervattensradar.
Sökandet försvåras av att den försvunna fiskebåten är av trä och bara nio meter lång, vilket kan göra den svår att urskilja från stora stenar på havsbottnen. Under onsdagen har sökandet skett vid den oljefläck som observerades tidigare, eftersom det bedöms som ett intressant spår. Men hittas inget kommer sökandet att utvidgas västerut. - Det här är en uppgift som kräver tålamod och kan ta veckor, säger Fredrik Hallström, som är fartygschef på Belos. Om något riktigt intressant radareko hittas, kommer det att undersökas närmare med en obemannad farkost. Hittill har vädret inte ställt till några problem för sökandet. Men om en obemannad farkost ska sättas i sjön får det inte blåsa mer än högst 15 m/s.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".