Nytt förslag på p-avgifter i Visby

Det blir inga parkeringsavgifter kring Östercentrum och Kaiserporten i Visby, utom på sommaren. Det framgår av det nya förslaget till parkeringsavgifter från tekniska förvaltningen.
Förvaltningen har tagit intryck av den bitvis hårda kritiken från näringsidkare och boende och gjort en hel del förändringar av det ursprungliga förslaget. De som är folkbokförda i Visby innerstad ska kunna köpa ett parkeringskort för olika långa tidsperioder, som ska göra det billigare att parkera, jämfört med tidigare förslag. Det ska också finnas möjlighet till boendeparkering vid hamnen. Dessutom har avgiftsparkeringen vid lasarettet minskats. Det blir ett 15-tal parkeringsautomater för mynt och kreditkort i innerstan och lika många utanför murarna. Automater som bara används under sommaren ska drivas med solceller. Förslaget lämnas nu till kommupolitikerna, men avsikten är att de första automaterna ska sättas upp vid hamnen och lasarettet till sommaren. Övriga automater sätts upp i oktober.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".