Beslut om krogtider står fast

Det blir ingen ändring av beslutet att två krogar i Visby inte får ha öppet längre än till klockan två på natten. Regeringsrätten har beslutat att inte pröva kommunens och krogarna Munkkällaren och Gutekällaren överklagande av länsrättens och kammarrättens beslut om öppethållandet.
Det var i juni som kommunfullmäktige vid ett extra sammanträde beslutade att på försök tillåta öppethållande till klockan fyra på morgonen hos fyra krogar i Visby. Beslutet överklagades av visbybon Key L Nilsson som fick rätt i länsrätten och kammarrätten. I och med att regeringsrätten inte beviljar prövningstillstånd, så gäller beslutet att de berörda restaurangerna inte fick ha öppet längre än till klockan två. Fullmäktigebeslutet att tillåta längre öppethållande vid de båda övriga krogarna Skeppet och Burmeister prövades aldrig av domstolarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista