Fler pendlar till fastlandet

Från den 1 januari i år blev arbetslösa tvungna att söka jobb i hela landet för att kunna få a-kassa. Tidigare har vi berättat att flera har flyttat från ön på grund av just detta. Men fastighetsskötare Leif Lunnan är en av dem som istället väljer att pendla till sitt jobb.

- Men det är jobbigt att vara borta från ön hela veckan och komma hem sent på fredagen. En gång Gotland, alltid Gotland, säger han.

På arbetsförmedlingen i Visby märks det av. Det är fler och fler som veckopendlar till fastlandet berättar arbetsförmedlare Pia Lagergren för Radio Gotland. Hon tror att fler har insett att det fungerar att pendla och att du kan få stöd från arbetsförmedlingen för din pendling.

Även på Destination Gotland märks en markant ökning av pendlandet. Enligt marknadschefen Per-Erling Evensen så har pendlingsresorna ökat med tio procent det senaste året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".