IT-ansvarig nöjd med öns bredband

Nu har alla gotlänningar tillgång till bredband. Ett påstående som inte alla gotlänningar skriver under på. Men kommunens It-ansvarige, Anne Ståhl-Mousa, är nöjd med bredbandstäckningen på ön.

- GEAB lovade att nittoåtta procent skulle kunna få bredband och det har de nått nu, säger kommunens IT-ansvarige.

Kommunens krav när man upphandlade bredbandet var att man skulle få en täckning över ön som innebar att 95 procent av invånarna skulle kunna få ett 5-megabits bredband. GEAB sa: Vi fixar 98 procent och kommunen nappade.

På centerpartiets årsstämma i våras så la centerpartisterna i Väte fram en motion där de ville att partiet skulle arbeta för att löftet om bredband till alla på Gotland skulle upprätthållas. I Väte har man nämligen haft svårt att få bredbandet att fungera.

Och nu har alltså kommunstyrelsen, med centerpartisten Lars Thomsson i spetsen, gett i uppdrag till ledningskontoret att utvärdera upphandlingen, särskilt vad gäller den täckningen man blivit lovad och hur man ska avhjälpa de brister som finns.

Men kommunens ansvarige Anne Ståhl-Mousa  kommer inte tala om brister eftersom hon är nöjd med hur GEAB skött avtalet.

- Ja, man måste utgå från de alternativ vi hade. Vi valde det som gav mest, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".