Ingen sänkt hastighet förbi badplats

Det blir ingen hastighetssänkning från 70 till 50 kilometer i timmen sommartid på väg 148 - det gäller sträckan från Tingstäde kyrka norrut förbi Tingstäde träsk och badplatsen där.

Några boende i Tingstäde vill ha sänkt hastighet, men berörda myndigheter anser att 70 kilometer i timmen sommartid är en lämplig hastighet eftersom vägen är rak, sikten god och det även finns en väl avgränsad gång- och cykelbana.

Länsstyrelsen avslår också ett par andra önskemål om ändrade hastigheter, bland annat på väg 140, kustvägen från Västergarn till Koviks fiskeläge. Här finns önskemål att höja hastigheten från 70 till 90 sommartid.

Men eftersom det finns många fritidsbostäder, en semesteranläggning och badstränder längs vägen tycker länsstyrelsen att det är motiverat att sommartid begränsa hastigheten till max 70 kilometer i timmen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".