1,5 miljoner i brist i boet för Wisby Mail

Bouppteckningen efter privata postföretaget Wisby mails konkurs är nu klar och visar på en brist i boet på drygt 1,5 miljoner.
I början av december förra året begärdes Wisby Mail i konkurs vid Gotlands tingsrätt. Ägaren uppgav att anledningen var skulder som företaget drog på sig för att klara servicen över hela Gotland. Han sade då att bolaget gick bra, men att man inte orkade böra de gamla skulderna. Större delen av företaget är numera uppköpt av Citymail som sköter sortering och utdelningen av försändelserna. Enligt konkursbouppteckningen hade företaget vid konkursen i början på december tillgångar på drygt 300 000 kronor och skulder på närmare 1,9 miljoner. Wisby Mail hade leverantörsskulder på totalt 616 000. På fredag hålls edgångssammanträde i Gotlands tingsrätt och då skall uppgifterna i bouppteckningen bekräftas av bolaget.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".