Kommunen får kritik för Kallisärende

Kommunens skäl för att inte dra in alkoholtillståndet för Kallbadhuset är otydliga, anser länsstyrelsen. Efter att länsstyrelsen fått flera anmälningar från både privatpersoner och företagare om att alkoholserveringen på Kallbadhuset inte sköts på rätt sätt har de granskat ärendet.

Kommunen såg över serveringstillståndet för restaurangen eftersom de upptäkte brister i verksamheten vid två besök på ”Kallis” under Stockholmsveckan i somras.

Kommunens alkoholhandläggare konstaterade att det var extremt trångt och att gäster hoppade och dansade och sprutade champagne omkring sig.

På marken låg flaskor och glas och det fanns även blodspår.

Alkoholhandläggarna ansåg att många var mycket berusade och att serveringspersonal och vakter inte hade kontroll.

Under vecka 29 och 30 var det många som kom till tillnyktringsenheten direkt från Kallbadhuset, eller så hade de börjat sitt festande där.

Även polisen fick ta hand om berusade personer vid ”Kallis”.

Enligt länsstyrelsen ska alkohollagen minska skadorna från alkohol genom ansvarsfull alkoholservering.

Den som har alkoholtillståndet ska se till att personalen följer reglerna. Länsstyrelsen ser stora problem med de drinkbord som gick att beställa på Kallbadhuset.

Länsstyrelsen konstaterar att det fanns skäl att dra in tillståndet för ”Kallis” i somras. Men att kommunen nöjde sig med en varning och för det krävs särskilda skäl.

Länsstyrelsen tycker inte att det framgår av kommunstyrelsens beslut, att Kallbadhusets lista på åtgärder för att hindra att det blir problem igen, utgör de särskilda skälen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".