Elevassistent avstängd

En elevassistent på en skola på mellersta Gotland har stängts av från sin arbetspraktikplats. Enligt några föräldrar har mannen uppträtt hotfullt mot några av eleverna.
Mannen har haft en arbetspraktikplats som elevassistent på mellanstadiet. Han har varit en extra resurs på skolan och har varit med eleverna både på rasterna och i lektionsrummet. Mannen började sin arbetspraktik på skolan för tre veckor sedan och har, enligt skolans rektor, varit ett stöd och en tillgång för eleverna. Men några föräldrar till barn på skolan har klagat på att mannen har uppträtt olämpligt mot barnen. Rektorn har efter ett möte på skolan bestämt att mannen ska stängas av från sin arbetsplats. Nu pågår en utredning om vad det är som har hänt. Skolans rektor säger att han inte har något belägg för att mannen uppträtt hotfullt mot barnen, men han tycker att mannen har haft ett grovt språkbruk, med mycket svordomar, något som han också talat med mannen om. Handläggaren på Arbetscentrum, som fördelar kommunala praktikplatser, säger att utredningen får visa vad som hänt, men att det kan bli aktuellt att omplacera mannen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".