Scenkonsten vill in i arenahall

Vilka tankar finns idag från kommunens sida om att gå vidare med ett kulturhus för scenkonst. Det undrar kulturföreningen Roxys ordförande Göran Björnberg.

Han har deltagit i tre träffar under året där olika företrädare för kommunen, idrotten och kulturen diskuterat möjligheterna att samordna en arenahall på Visborg och ett kulturhus för scenkonsten.

Enligt Roxys ordförande har kommunens företrädare hela tiden sagt att de är för en samlokalisering och därför är Göran Björnberg mycket förvånad över att idrotten nu fått uppdraget att utreda en idrotts- och och evenemangsarena i anslutning till ett idrottscentrum.

Kulturföreningen undrar i ett brev till kommunstyrelsens ordförande Eva Nypelius och kultur- och fritidsnämndens ordförande Inger Harlevi var ansvaret idag ligger när det gäller möjligheterna att kombinera en arenahall med ett kulturhus för scenkonst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".