EU godkänner stöd till kongresshall

Det finns ingenting i EU:s regler som hindrar att svenska staten bidrar med pengar till kongresshallen i Visby. Det skriver EU-kommissionen i ett brev till svenska näringsdepartementet.
För att staten ska kunna bidra till kongresshallsbygget, krävs att det inte strider mot EG-fördraget. EU-kommissionen har flera gånger begärt kompletterande upplysningar om kongresshallen. Efter att ha gått igenom handlingarna kostaterar kommissionen bland annat att bygget inte gynnar något visst företag eller snedvrider konkurrensen. Kommissionen anser inte heller att det skulle bli lägre priser i konferenscentret i Visby än på andra håll och den kommer inte att påverka handeln mellan medlemsstaterna, även om det inte helt kan uteslutas. Sammantaget anser EU-kommissionen att det statliga stödet till kongresshallen inte är oförenligt med EG-fördraget. I december förra året beslutade regeringen att bidra med 40 miljoner kronor till kongresshallsbygget i Visby.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".