Stort polispådrag vid rättegång

Under stort polispådrag inleddes på fredagen vid Gotlands tingsrätt rättegången mot en person som misstänks ha hotat en bilhandlare i Visby med ett skjutvapen.
Det var tingsrätten som begärt ökat polisskydd inför rättegången eftersom den åtalade uppfattas som både hotfull och våldsam. Alla som besökte tingsrätten fick därför både visiteras och legitimera sig. Den misstänkte mannen har suttit häktad i drygt två veckor. Vid rättegången nekade mannen till alla anklagelser. Han påstod att det som sagts är en uppdiktad historia för att få honom i fängelse. 44-åringen åtalas för grovt olaga hot och grovt vapenbrott. Händelserna utspelar sig under tre dagar i mitten av januari. Enligt åklagaren hade mannen varit i behov av pengar och ville sälja tillbaka en krockad bil till bilhandlaren. Då svaret blev nej skulle 44-åringen dragit fram en pistol och sedan hotat bilhandlaren till livet och att dessutom förstöra hans bilar. Mannen stod åtalad även för att ha hotat en annan man och hans familj till livet i maj förra året. Den historien handlade om att 44-åringen ville pressa fram vem som påstått att han var tjallare åt polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".