För få resande med taxiflygbolag

Det gick inte bra för taxi- och affärsflyget Göta Vingar som skulle konkurrera om flygpassagerare mellan Gotland och fastlandet. Nu satsar de på Bromma istället.
Det var helt enkelt för få som ville resa med bolaget, säger vd:n Johan Asplund. - Det var mer än fem men mindre än tio. Det var för ett och ett halvt år sedan som Göta Vingar började med taxiflyg från Visby med kontor på flygplatsen och en anställd. Med två plan som skulle ta sex passagerare var skulle de konkurrera om resenärer som ville vidare till andra orter än just Stockholm dit det inte finns direkttransport. - En stor tänkt kund var Flextronics, men när de drog ner, försvann det underlaget. Svagt intresse från marknaden i kombination med svårighet att nå ut. Men också rädsla att flyga med små plan, ser Johan Asplund som orsaker till det dåliga utfallet. Nu har en anställd vid Visby flygplats fått sluta, medan Göta Vingar som ingår i en koncern kring moderbolaget Lufthavet satsar på att köra taxiflyg från Bromma istället. - Vi behåller de lokaler vi har vid Visby flygplats och ser om vi kan "övervintra".
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".