Kommunen utreder flyttkarusell

Det kan bli stora omflyttningar av de kommunala verksamheterna i Visby inom några år. Just nu utreds om kommunens vårdförvaltningar kan flytta till S:t Olofsområdet i Visby, när psykiatrin flyttar till ålderdomshemmet Göransgården vid lasarettet.
Social- och omsorgsnämnden och den verksamhet som hör dit, är idag splittrad och kan få en samlad förvaltning på S:t Olofstomten. Kanske flyttar kultur- och fritidsförvaltningen in i BUP:s lokaler, annars säljs huset. Det gäller också vårdförvaltningens hus på Bredgatan. Försäkringskassan behöver mer lokaler och vill ta hand om socialförvaltningens lokal på Söderväg. En utredning har också föreslagit att tekniska förvaltningen och stadsarkitektkontoret ska flytta till A 7-området. Först om tre-fyra år kan flyttningarna genomföras. Kommunledningskontoret ser dock ut att bli kvar i Visby innerstad tills vidare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".